Thursday, April 22, 2010

Καθαρίζουμε το Δάσος του Σχινιά - 25 Απριλίου 2010



Οι Φίλοι του Σχινιά θα τιμήσουν την Ημέρα της Γης βοηθώντας στον καθαρισμό του Εθνικού Πάρκου Μαραθώνα-Σχινιά την Κυριακή, 25 Απριλίου 2010.

Ο καθαρισμός θα γίνει στα πλαίσια του εθελοντικού προγράμματος Green Action – Clean Action του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Το Εθνικό Πάρκο Μαραθώνα-Σχινιά είναι μια από τις δύο περιοχές που επιλέχθηκαν σαν πιλοτικό πρόγραμμα. Γι’ αυτό το λόγο περιμένουμε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, και φιλοδοξούμε να καθαρίσουμε τμήματα του δάσους που μας ήταν απρόσιτα μέχρι τώρα.


Η εταιρεία Elix, με μεγάλη πείρα στον εθελοντισμό, έχει επιλεχθεί από το Υπουργείο για να οργανώσει το πρόγραμμα καθαρισμού.

Θα συναντηθούμε στις 09:00 - 10:00 π.μ. στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά, και θα καθαρίσουμε μεταξύ 10:00 και 1:00. Θα ακολουθήσει το καθιερωμένο μας picnic.

Θυμηθείτε να φέρετε:

1. Καπέλο, μακρυμάνικο πουκάμισο, και απωθητικό εντόμων
2. Νερό
3. Φαγητό για το picnic, εάν θέλετε να συμμετάσχετε

Σας περιμένουμε την Κυριακή, 25 Απριλίου.
***********************************************************

Υποστηρικτής και αρωγός αυτής της εθελοντικής δράσης θα είναι ο ΟΑΣΑ, ο οποίος την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 θα διαθέσει λεωφορεία για την δωρεάν μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο της δράσης.

Συγκεκριμένα, θα δρομολογηθούν λεωφορεία, τα οποία θα μεταφέρουν δωρεάν όποιον πολίτη επιθυμεί να συμμετάσχει, από τα εξής δύο σημεία-αφετηρίες :

· από την πλατεία Πλατάνου, στην Κηφισιά

· από το σταθμό του μετρό «Δουκ. Πλακεντίας»

Τα λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09:00 μέχρι 10:00 το πρωί προς το Σχινιά και από τον Σχινιά από τις 13:00 έως τις 15:00, προς τις αντίστοιχες αφετηρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και την ιστοσελίδα στη διεύθυνση http://www.oasa.gr και http://www.oasa.gr/index.asp?PAGEID=461

No comments: