Wednesday, April 28, 2010

Καθαρίζουμε το Δάσος του Σχινιά - 25 Απριλίου 2010


Την Κυριακή στις 15 Απριλίου του 2010 το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έβαλε επιτυχώς σε εφαρμογή την “Πράσινη Δράση – Καθαρά Δράση” πρωτοβουλία η οποία συνδύασε εθελοντική και περιβαλλοντική δράση στο Εθνικό Πάρκο του Σχοινιά στον Μαραθώνα.

Οι «Φίλοι του Σχοινιά» κινητοποιήσαμε μια ομάδα 50 εθελοντών, από συνολικά 500 εθελοντές, με σκοπό να συμβάλλει στον καθαρισμό του Σχοινιά. Πρώτα καθαρίσαμε την περιοχή Γ, η οποία αντιστοιχεί σε περίπου 400 x 500 μέτρα εδάφους που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ναυαγοσωστικούς σταθμούς, στο κέντρο του δάσους.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Elix, μια από τις πιο δραστήριες ομάδες εθελοντών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η πρωτοβουλία αυτή βασίστηκε σε μια μαζική κινητοποίηση εθελοντών και ομαδαρχών, ενώ απαίτησε την εύρεση πόρων απαραίτητων στον καθαρισμό του δάσους, όπως για παράδειγμα πινακίδες, εργαλεία και μεγάλες σακούλες σκουπιδιών. Η προσπάθεια αυτή ήταν εξαιρετικά οργανωμένη και συνεχίστηκε την Δευτέρα και την Τρίτη συνοδευόμενη από ξεχωριστές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές.

Η ομάδα μας θα ήθελε ειδικά να ευχαριστήσει θερμά τους:


· Loren Giallanella Murad, που συγκέντρωσε και κινητοποίησε τους εθελοντές

· Heike and Lieke Defize που για ακόμη μια φορά ανέλαβαν το γραφείο καταχωρήσεων

· Αλέξανδρο Άμμερμαν, χωρίς την βοήθεια του οποίου καμία από τις προετοιμασίες δεν θα είχε πραγματοποιηθεί ομαλά

· Judith από την Elix η οποία ενέργησε ως ομαδάρχης στην περιοχή Γ

Ένα ακόμη πολύ θερμό ευχαριστώ στην Ελένη Λαμπαδαρίου και στην Χριστίνα Μηλιώνη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος , και στην Ελένη Γάζι και στην ομάδα της από την Elix, που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν επιτυχώς μια τέτοια πρωτοβουλία. Το δάσος και η παραλία ποτέ ξανά δεν αποτέλεσαν τόσο όμορφο θέαμα. Συγχαρητήρια!

Και φυσικά, θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που παρευρέθησαν και συνέβαλαν σε ένα καθαρότερο περιβάλλον!

No comments: